Haber & Duyurular

Cilt Bakımınız Doğaya Zarar Vermesin!

Yayınlanma Tarihi: 30/09/2023
Cilt Bakımınız Doğaya Zarar Vermesin!
 
Çoğunlukla cilt bakım ürünleri arayışındayken hyalüronik asit, C vitamini ve kolajen gibi cildimize iyi gelecek içeriklere dikkat ederiz. Ve çoğu marka ürünlerinin satışını arttırmak için bu içerikleri ön plana çıkarır. Peki ya perdenin arkasındaki içerikler?
 
Alacağımız ürünlerin var olan içeriklerine dikkat ettiğimiz kadar olmayan içeriklerine de dikkat etmeliyiz. Hem evimiz olan doğanın, hem de bedenimizin sağlığı için…
 
Triklosan
 
1960’lı yılların başında geniş spektrumlu antibiyotik olarak üretilen triklosan; diş macunları, yüz temizleme jelleri ve dezenfektanlar gibi birçok üründe antibakteriyel özelliği sebebiyle tercih edilen bir kimyasaldır. Triklosan, cilt bakım ürünlerinin yıkandıktan sonra suya karışmasıyla sucul ekosisteme ulaşmaktadır. Yapılan araştırmalar bu kimyasalın sucul canlılar için oldukça toksik olduğunu göstermektedir. Bu sebeple triklosanın çevreye yüksek düzeyde nüfuz etmesi durumunda ekosistemin dengesini tahrip edeceği beklenmektedir.
 
Siloksanlar
 
Silikon familyasına ait olan siloksanlar deodorantlardan cilt kremlerine, şampuanlardan saç şekillendirme ürünlerine kadar birçok kozmetik ürününde yumuşatıcı ve parlatıcı etkisi sebebiyle kullanılıyor. 2005'te Norveç ve İsveç tarafından yapılan ve yapılmaya devam edilen araştırmaya göre, İskandinav ülkelerinden alınan örneklerde siloksanların suda birikim yaparak sucul canlılara ve diğer organizmalara ciddi zararlar verdiği görülmüştür.
 
Oksibenzon ve Oktinoksat
 
Çoğu güneş koruyucuda bulunan oksibenzon ve oktinoksat suda birikim yaparak mercan kayalıklarının yoğun bir şekilde zarar görmesini sağlıyor. Aynı zamanda cilt tarafından emildiğinde hormonal bozukluklara, kansere, erkeklerde düşük sperm sayısına ve kısırlığa yol açabiliyor.
 
Cildinizi, bedeninizi, sağlığınızı, doğayı ve denizleri korumak Bioterra için güzelliğinize güzellik katmak kadar önemli. Bu sebeple en başından beri “Yiyemediğiniz hiçbir şeyi cildinize sürmeyin!” mesajını yaymaya çalışıyoruz. Organik tarımla elde edilen, cruelty-free ve vegan cilt bakım ürünlerimizden Sls, Sles, Silikon, Paraben, Parafin, Sülfat, Fosfat, Vazelin, Talk Pudrası, Mineral Yağ, Petrol türevi kimyasal maddeleri uzak tutuyoruz. Triklosan ve siloksanlar gibi zararlı içeriklere asla izin vermiyor, güneş koruyucularımızda doğal çinko oksit filtreleme kullanarak oksibenzon ve oktinoksatı denklem dışı bırakıyoruz. Aşağıdaki linke tıklayarak Bioterra’nın organik dünyasını keşfedebilir, organik ve doğal kozmetik kullanarak doğamıza ve geleceğimize sahip çıkabilirsiniz. Sağlıkla kalmanız dileğiyle, hoşçakalın!

Son Haberler

Kekik yağının faydaları nelerdir, ne işe yarar? Kekik yağı nelere iyi gelir?

Kekik, yüzyıllardır kullanılır ve sağlık için sayısız faydası bulunmaktadır. Kırmızı ve beyaz olmak üz...

Devamını oku

Lavanta yağının faydaları nelerdir?

Lavanta yağı, lavanta bitkisinin çiçeklerinden yöntemiyle elde edilen uçucu bir yağdır. Lavan...

Devamını oku

Cilt Bakımınız Doğaya Zarar Vermesin!

Cilt Bakımınız Doğaya Zarar Vermesin!   Çoğunlukla cilt bakım ürünleri arayışındayken hyalü...

Devamını oku

Elimizdeki Kimyasalı Bırakalım

Organik yaşama olan sadakatimizin çok önemli bir sebebi var: Sentetik dünyanın yaygınlığı, ve sekt&oum...

Devamını oku

Kantaron Yağı Kullanınca Neler Olur?

Doğadaki kimyanın en büyük hazinemiz olduğuna ne kadar inandığımızı biliyorsunuz. Kantaronun da bu hazinenin ...

Devamını oku
 
https://www.caltibozkirlavantalari.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -